Door |Geüpdatet op: 24 oktober, 2024|4 min leestijd|

Soms wil je gewoon lekker even weg van huis, zonder dat het je al te veel kost. En dat kan! In Europa zijn er namelijk volop opties voor een goedkope vakantie. Van de zonovergoten stranden in Spanje tot de betoverende Griekse eilanden, je hoeft echt niet ver te reizen voor een heerlijke budgetvriendelijke trip. Wij zetten een paar goedkope vakantiebestemmingen in Europa (en handige tips!) op een rij. 

Goedkope vakantie in Spanje: all inclusive 

Spanje is dé plek voor een betaalbare zonvakantie, vooral als je kiest voor een all inclusive verblijf. Hoewel een all inclusive vakantie voor veel mensen vaak klinkt als ‘heel duur’, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Sterker nog, all inclusive is soms goedkoper dan het lijkt. Je geniet zonder verrassingen in je portemonnee, waardoor je vooraf al vrij precies kunt berekenen wat je kwijt bent. Vooral aan de Spaanse Costa’s (zoals de Costa Brava) vind je veel mooie en luxe all inclusive resorts voor een leuke prijs. Overtuigd? Boek dan nu al voor later of kies uit een van onze voordelige last minutes 

Voordelige eilandvakanties 

Ook een heerlijke eilandvakantie hoeft niet duur te zijn. Zo vind je op Menorca en Mallorca heel wat budgetvriendelijke hotels en appartementen. Het voordeel van verblijven in een appartement is dat je zelf boodschappen doet en kookt, wat soms goedkoper is dan eten in een restaurant. Liever goedkoop naar de Canarische Eilanden? Ook hier kun je voor niet al te veel geld volop genieten. De Canarische Eilanden staan bekend om hun prachtige stranden en het milde klimaat, het hele jaar door! De eilanden Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote bieden tal van goedkope accommodaties. Let wel op: deze eilanden zijn vooral in de wintermaanden erg populair (want: winterzon!), dus grote kans dat je daar dan juist meer betaalt voor je vakantie. 

rotskust van Mallorca met op voorgrond witte bootjes in een helderblauwe zee

Foto: bootjes dobberend voor de prachtige kust van Mallorca.

Goedkoop naar de Griekse eilanden 

Voor een goedkope vakantie zit je ook in Griekenland goed. Met name de Griekse eilanden, zoals Kreta, Lesbos, Kos of Rhodos, bieden veel mogelijkheden voor een niet al te dure trip. Dankzij voordelige vluchten en een groot aanbod aan accommodaties kun je hier voor een vriendelijke prijs genieten van zon, zee en heerlijke Griekse gerechten. En bijkomend voordeel: zo houd je geld over voor andere leuke uitstapjes! Zoals bijvoorbeeld een bezoekje aan een van de toffe waterparken op Kreta of een dagje winkelen in Kos-stad 

Meerdere kleurrijke typisch Griekse keramieken bordjes bij elkaar uitgestald

Foto: shop een of meer typisch Griekse keramische bordjes in de winkelstraatjes van Kos-stad.

Budgetland Bulgarije  

Naast de gangbare vakantiebestemmingen zoals Spanje, Griekenland, Portugal, Frankrijk en Italië, zijn ook andere Europese landen zeer geschikt voor een budgetvakantie. Wist je bijvoorbeeld dat het prachtige Bulgarije het goedkoopste vakantieland van Europa is? En dat je hier ook kunt genieten van een heerlijke zonovergoten strandvakantie? Bulgarije wordt niet voor niets ‘Balkan Beauty’ genoemd. Een aanrader dus om mee te nemen in je zoektocht naar goedkope vakantielanden in Europa.   

Uitzicht op waterpark met meerdere kleurrijke glijbanen behorend bij het Sol Nessebar Bay Mare Resort in Bulgarije

Foto: het zwemparadijs bij Hotel Sol Nessebar Bay & Mare Resort in Nessebar, Bulgarije.

Ook in de winter goedkoop op vakantie 

Niet alleen de zomermaanden lenen zich goed voor een betaalbare vakantie, ook jouw wintertrip hoeft niet al te duur te zijn. Zo kun je al voor een klein budget op wintersport in Oostenrijk. Toch liever goedkoop naar de winterzon? Boek dan op tijd, want dan profiteer je soms van mooie deals. Met speciale vroegboekkortingen ben je namelijk al snel goedkoper uit. Nog een bijkomend voordeel van vroeg boeken: je hebt extra lang voorpret!  

Overige tips voor goedkope vakantiebestemmingen

Ook op andere zaken dan je reis en verblijf kun je geld besparen op vakantie. Kies bijvoorbeeld eens voor een uitgebreide lunch en eet ’s avonds nog wat kleine snacks. Een lunch is namelijk vaak goedkoper dan het avondeten. Of bestel een dagmenu, dat is meestal ook voordeliger. Daarnaast kan het je ook een hoop geld schelen als je kiest voor de voordelen van een autovakantie in plaats van een vliegvakantie. Wil je toch vliegen? Kies dan de juiste reisperiode. Naar Spanje vlieg je bijvoorbeeld het goedkoopst van november tot en met februari (behalve tijdens de feestdagen). Maar geen zorgen, er zijn ook zeker goedkope vliegtickets in de zomervakantie te vinden!  

Ga jij ook voordelig op reis? 

Je leest het: er zijn zeker goedkope vakantiebestemmingen in Europa waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie binnen jouw budget. Zowel in de zomer als in de winter kun je voordelig op reis. Of je nu kiest voor een goedkope vakantie in Spanje, een zonovergoten reis naar de Griekse eilanden, of een bezoek aan de minder bekende, maar prachtige bestemmingen in Oost-Europa, de keuze is reuze! 

Hi, Ik ben Manon: blogger voor Sunweb en fervent vakantievierder! Het liefst ga ik meerdere keren per jaar, met én zonder man en kids. In mijn blogs laat ik je kennismaken met de meest geweldige vakantiebestemmingen en geef ik je handige tips voor tijdens je trips. Reis je mee?
24 oktober, 2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten