Door |Geüpdatet op: 13 september, 2024|4.5 min leestijd|

Wil je een wintersportvakantie zonder zorgen over de sneeuw? Dan ben je in Frankrijk aan het juiste adres! Frankrijk heeft enkele van de meest sneeuwzekere skigebieden in Europa. Dankzij hoge liggingen, gletsjers en pistes boven de 2000 meter ben je verzekerd van uitstekende sneeuwomstandigheden, zelfs in het voor- en naseizoen. Ontdek hier de meest sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk.

Wat maakt een skigebied in Frankrijk sneeuwzeker?

In Frankrijk draait alles om hoogte! Skigebieden boven de 2000 meter, zoals die in de Franse Alpen en Pyreneeën, zijn de crème de la crème van sneeuwgarantie. Met slimme sneeuwkanonnen en een hoge ligging geniet je het hele seizoen van topcondities. Zelfs als Moeder Natuur af en toe wat terughoudend is. Het klimaat speelt ook mee; sommige regio’s krijgen van nature meer sneeuw, zelfs op lagere hoogtes. Het is altijd slim om vooraf de sneeuwstatus te checken, maar de beste gebieden bieden de perfecte balans tussen natuurlijke en kunstmatige sneeuw. Zo kun jij onbezorgd de piste op!

Sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk: Beste reistijd

Voor maximale sneeuwzekerheid plan je je vakantie tussen december en maart. Plannen om in het voorjaar te skiën? Geen zorgen, in april zijn er genoeg sneeuwzekere opties in Frankrijk! Kies voor een hooggelegen ski- of gletsjergebied of een bestemming met sneeuwkanonnen, zoals Val Thorens, Les Deux Alpes en L’Alpe d’Huez. Ideaal voor een skivakantie tijdens Pasen of een korte skitrip. Geniet van zonnige dagen en gezellige terrassen. Hulp nodig bij het kiezen van de beste boekingstijd? Bekijk dan ook onze andere blog.

Val-d’Isère sneeuwzeker

Foto: zonovergoten terras in Val-d’Isère – het ideale einde van een dag op de piste.

Sneeuwzeker skiën in Tignes – Val d’Isère

Voor wie echt sneeuwzekerheid wil, is Tignes – Val d’Isère een uitstekende keuze. Hier ski je op de Grande Motte-gletsjer, waar het seizoen al in oktober begint! Dit gebied is ideaal voor gevorderde skiërs die van uitdagende off-piste houden, maar ook geschikt voor beginners. Met een levendige sfeer, veel internationale bezoekers en een bruisende après-ski, hoef je je geen moment te vervelen. Bovendien zorgen de diverse accommodaties, variërend van luxe hotels tot knusse chalets, ervoor dat je altijd iets vindt dat past bij jouw budget en wensen.

Hoogte: Tot 3.550 meter
Seizoen: Van oktober tot mei

tignes sneeuwzeker

Prachtige pistes in Tignes – een paradijs voor skiërs en snowboarders.

Val Thorens (Les Trois Vallées): Hoogste sneeuwzekere skidorp

Sneeuwzeker in Val Thorens? Absoluut! Dit skigebied ligt op maar liefst 2.300 meter hoogte en met het hoogste skidorp van Europa. Het gebied biedt een breed aanbod aan pistes en prachtige uitzichten. Val Thorens is niet alleen bekend om zijn sneeuw, gezellige restaurants en bars maar ook om zijn bruisende après-ski. Zo is hier de après-ski legendarisch en ski je hier in april nog op poedersneeuw. Plus, Dutchweek eind april zorgt voor extra feestvreugde!

Hoogte skigebied: Tot 3.230 meter
Seizoen:
Van november tot mei

val thorens sneeuwzeker skigebied in frankrijk

Foto: adembenemend uitzicht op Val Thorens, het hoogste skidorp van Europa, omgeven door prachtige bergen.

Paradiski: Sneeuwzeker skigebied voor families

Paradiski is een gigantisch skigebied met 425 km aan pistes, ideaal voor families en avonturiers. De hoge ligging en moderne sneeuwkanonnen garanderen sneeuwzekerheid. De verbinding tussen La Plagne en Les Arcs maakt het gebied veelzijdig. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde skiër, je vindt hier zeker een piste die bij je past! Wil je met de hele familie op wintersport? Dan is Paradiski de perfecte keuze met tal van familievriendelijke accommodaties, skischolen en kindvriendelijke pistes. Naast skiën kun je hier ook genieten van sneeuwschoenwandelen of een tochtje op de slee.

Hoogte: Tot 3.250 meter
Seizoen: Van december tot april

Paradiski sneeuwzeker

Foto: een zonnige winterdag in skigebied Paradiski: skiën met de perfecte sneeuwomstandigheden.

Les Deux Alpes: Sneeuwzeker skiën op de gletsjer

In Les Deux Alpes is het hele jaar door een feest voor skiërs en snowboarders! Met een van de hoogste gletsjers van Europa tot 3.600 meter hoog, kun je hier zelfs in de zomer skiën. Het gebied biedt meer dan 225 km aan pistes, tal van sneeuwparken, en een levendig dorp. Na een dag op de piste kun je relaxen in luxe hotels of gezellige chalets en genieten van de bruisende après-ski. Tip: bekijk ook onze blog met de top vijf bars in Les Deux Alpes. Vanaf Utrecht ben je er met een rit van slechts 10 uur zo! Of je nu je eerste bocht maakt of al duizend afdalingen hebt gedaan, het is zeker de ideale bestemming voor een sneeuwzekere skivakantie in Frankrijk.

Hoogte: Tot 3.600 meter
Seizoen: Van december tot april

 Les Deux Alpes sneeuwzeker in frankrijk

Foto: Les Deux Alpes vanuit de hoogte – de ideale bestemming voor sneeuwliefhebbers.

Frankrijk heeft alles voor een sneeuwzekere skivakantie, van de gletsjers van Les Deux Alpes tot de poedersneeuw van Val Thorens. Er zijn nog veel meer sneeuwzekere bestemmingen, zoals Flaine en Châtel. Bekijk onze top 5 wintersportbestemmingen in Frankrijk en laat je inspireren voor je volgende skitrip! Kan je niet wachten om te boeken? In ons uitgebreide aanbod wintersportvakanties naar Frankrijk inclusief skipas boek je jouw ideale skitrip. Waar wacht je nog op?

Hallo daar! Ik ben Jessica, content marketeer bij Sunweb en een echte reisliefhebber. Of ik nu de pistes in Oostenrijk trotseer als skileraar of geniet van de zon op de Griekse eilanden, ik ben altijd in voor een nieuw avontuur. Reizen is mijn grootste passie, dus pak je koffers en reis met mij mee!