Door |Geüpdatet op: 10 maart, 2024|5.1 min leestijd|

Zoek je naar sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk? We hebben de meest sneeuwzekere bestemmingen voor je op een rijtje gezet! Dankzij hun hoge ligging en uitstekende natuurlijke sneeuwval bieden deze skigebieden dé perfecte sneeuwcondities. Ontdek in welke gebieden je gegarandeerd een sneeuwzekere vakantie tegemoet gaat. 

Wat maakt een skigebied sneeuwzeker?

Voor een skigebied om als sneeuwzeker te worden beschouwd, spelen verschillende factoren een rol zoals ligging, klimaat en hoogte. Hooggelegen dorpen en pistes hebben vaak de beste garantie op goede sneeuwcondities en een langer skiseizoen. In sommige regio’s valt er meer natuurlijke sneeuw dan andere, zelfs op lagere hoogtes. Houdt echter altijd rekening dat elk seizoen anders kan zijn. Tip: bekijk hoeveel sneeuw er de laatste tijd is gevallen in het gebied voordat je boekt. Zo krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten. De meeste moderne skigebieden gebruiken tegenwoordig kunstsneeuw als aanvulling, vooral waar natuurlijke sneeuwval onvoldoende is. Een skigebied is sneeuwzeker als het gedurende het hele seizoen voldoende goede sneeuw heeft, zonder te veel te leunen op kunstsneeuw of onvoorspelbare natuurlijke sneeuwval.

Wanneer valt er gemiddeld de meeste sneeuw?

In Oostenrijk valt over het algemeen de meeste sneeuw in de periode van december tot en met maart, met februari als de meest sneeuwzekere maand. Dit zijn de beste maanden voor een sneeuwzekere wintersportvakantie. Deze periode valt samen met het hoogseizoen, ideaal voor evenementen zoals de Dutchweek!

sneeuwzekere Kühtai oostenrijk alpen

Foto: het sneeuwzekere Kühtai, met nog genoeg sneeuw tot en met april – skiërsparadijs in de Alpen!

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

In Oostenrijk vind je veel skigebieden die bekend staan om hun sneeuwzekerheid en uitstekende faciliteiten voor wintersporters. We geven je graag een paar tips over de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. 

Obertauern

Obertauern is één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Het gebied ligt op 1.740 meter hoogte met pistes tot 2.313 meter en heeft een lang skiseizoen van november tot en met begin mei. Ideaal voor een wintersport tijdens de paasvakantie. Dankzij de hoge ligging heeft Obertauern bijna altijd sneeuw en biedt het vaak betere sneeuwcondities dan omliggende gebieden. Het skigebied biedt 100 kilometer aan pistes, met een goede mix van blauwe, rode en zwarte afdalingen, geschikt voor alle niveaus. De beroemde zwarte piste onder de Gamsleiten 2 is een must voor de gevorderde skiërs. Een groot voordeel is dat veel verblijven direct aan de pistes liggen, waardoor je letterlijk de deur uit kunt stappen en direct op je ski’s kunt staan! Obertauern staat ook bekend om zijn levendige après-ski, snelle stoeltjesliften en diverse eetgelegenheden. Dankzij de constante sneeuwval en uitstekende voorzieningen is Obertauern een topkeuze voor een sneeuwzekere wintersportvakantie.

Obertauern Oostenrijk skigebied sneeuwzeker alpen skien dorp

Foto: veel hotels en appartementen in Obertauern liggen direct aan de piste.

Ski Arlberg

Ski Arlberg mag zeker niet missen in het lijstje, het is een van de grootste en meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Dankzij de ligging valt hier gemiddeld meer sneeuw dan op andere plekken in Oostenrijk. Hier vind je beroemde plaatsen als Lech, Zürs, en St. Anton. Het gebied heeft maar liefst 305 kilometer aan pistes. Het hoogste punt ligt op 2.811 meter, waardoor je bijna altijd verzekerd bent van goede sneeuwcondities. Het skiseizoen loopt van eind november tot eind april, wat het een populaire bestemming maakt voor zowel vroege als late seizoenskiërs. Ski Arlberg biedt pistes voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, heeft moderne liften en is een paradijs voor poederskiërs gezien de vele off-piste mogelijkheden. Met een levendige après-ski, gezellige berghutten en karakteristieke dorpen is Ski Arlberg een ideale wintersportbestemming! 

Obergurgl – Hochgurgl

Obergurgl – Hochgurgl, ook bekend als Gurgl, is een sneeuwzeker skigebied hoog in het Ötztal. Zonder dat dit gebied een gletsjer is, bereikt het tot 3082 meter hoogte! Tip: gezien de hoogte kun je het beste sneeuwkettingen meenemen wanneer je met de auto gaat. In Oostenrijk is het dan ook met slechte weersomstandigheden verplicht. Het gebied ontvangt sneeuw vanuit zowel het noorden als zuiden, wat een vroege seizoenstart en lange sneeuwperiodes garandeert. Met ruim 100 kilometer aan pistes biedt het gebied brede afdalingen, een snowpark en gezellige berghutten. Obergurgl is Europa’s hoogstgelegen kerkdorp op 1930 meter, terwijl Hochgurgl iets hoger ligt en meer hotels heeft. Het skigebied staat bekend als relatief rustig, vergeleken met andere grote skigebieden. Perfect voor skiën van november tot eind april.

Obergurgl oostenrijk pistes skigebied sneeuwzeker

Foto: één van de pistes van Obergurgl in Oostenrijk.

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

In Silvretta Arena Ischgl – Samnaun liggen maar liefst 90% van de pistes boven de 2000 meter hoogte! Dat betekent gegarandeerd sneeuwplezier op grote hoogte. Het gebied is gelegen op de grens van Oostenrijk en Zwitserland en biedt 239 pistekilometers die reiken tot een hoogte van 2.872 meter. Je kunt een lange periode genieten van de sneeuwcondities, gezien het seizoen duurt van eind november tot en met begin mei. Ischgl is vooral populair onder gevorderde skiërs en snowboarders, dankzij de uitdagende afdalingen en off-piste mogelijkheden. Naast skiën kun je winkelen in het belastingvrije Samnaun of heerlijk dineren in een van de vele restaurants. Ischgl staat bekend om zijn bruisende après-ski en bergconcerten, waar jaarlijks het begin en einde van het seizoen feestelijk worden gevierd. Voor meer tips over de beste après-ski, bekijk onze blog met de leukste après-ski gebieden.

Meer sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Er zijn er natuurlijk nog veel meer sneeuwzekere gebieden die het ontdekken waard zijn. Denk aan: Kühtai, Damüls-Mellau, Tauplitz en Warth-Schröcken, die zichzelf ook wel Der Schneegarant’’ noemt. Maar ook skigebieden met gletsjers kunnen natuurlijk niet ontbreken. Deze skigebieden zijn per definitie sneeuwzeker. Denk aan Hintertuxer Gletscher, Stubaier Gletscher en Sölden-Ötztal Arena. Hier ligt namelijk altijd sneeuw, zelfs in de zomermaanden!

Hintertuxer gletsjer zillertal skigebied sneeuw sneeuwzeker pistes sneeuwmachine

Foto: een pistenbully op de sneeuwzekere Hintertuxer Gletscher.

Klaar om te genieten van de pistes onder een dik pak verse sneeuw? Ontdek de sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk met voor ieder wat wils. Boek je volgende vakantie naar een van deze sneeuwzekere bestemmingen en geniet van een onvergetelijke sneeuwervaring met Sunweb, waar je altijd je wintersport inclusief skipas boekt! 

 

 

Hallo daar! Ik ben Jessica, content marketeer bij Sunweb en een echte reisliefhebber. Of ik nu de pistes in Oostenrijk trotseer als skileraar of geniet van de zon op de Griekse eilanden, ik ben altijd in voor een nieuw avontuur. Reizen is mijn grootste passie, dus pak je koffers en reis met mij mee!