Door |Geüpdatet op: 20 september, 2024|3.8 min leestijd|

Ontdek Parga: de verborgen parel van Griekenland. Dit pittoreske kustplaatsje aan de westkust van het Griekse vasteland is dé plek voor jou als je houdt van een vakantiebestemming die alle charme en schoonheid van Griekenland biedt. Lees onze tips over stranden, excursies, activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom het prachtige Parga! 

Wat te doen in Parga

Parga is een schilderachtig dorpje in de Griekse regio Epirus, met kleurrijke huisjes die tegen een berghelling liggen. Het uitzicht over de Ionische Zee is ronduit adembenemend. In de sfeervolle smalle straatjes kun je urenlang ronddwalen en in de levendige haven barst het van de traditionele tavernes, boetiekjes en cafés. Maar er is nog veel meer te doen. Boek één of meer begeleide excursies of ga zelf op ontdekkingstocht naar alle bezienswaardigheden van Parga. Jouw vakantie, jouw keuze!  

Bezoek het Venetiaanse kasteel van Parga en geniet van het panoramisch uitzicht over de stad, de omliggende eilanden en die prachtige kustlijn. Het is een flinke klim naar boven, maar geen zorgen; onderweg vind je genoeg Griekse tavernes om even bij te komen met een ijskoud drankje.

wit en geel vissersbootje varend over helderblauw water

Foto: een vissersbootje in de baai van Parga

Maak ook eens een boottocht naar de nabijgelegen eilanden Paxos en Antipaxos. Een dagtocht hierheen is een absolute must voor liefhebbers van (water)activiteiten zoals zwemmen, snorkelen en zonnebaden. Vergeet dus je snorkelset niet!

Op korte afstand van Parga ligt de mystieke Nekromanteion van Acheron. Deze oeroude orakelplaats aan de oevers van de rivier Acheron is volgens de Griekse mythologie de deur naar ‘Hades’, het rijk van de doden. Men geloofde dat de levenden hier in contact konden komen met de overledenen. Een excursie hierheen is een aanrader voor iedereen met interesse in Griekse mythes en sagen. Combineer je bezoek met een boottocht over de rivier of ga wandelen in de natuur, want de omgeving is hier prachtig!

restanten van aardewerk en terracotta potten en andere overblijfselen bij het Necromanteion Parga Epirus Griekenland

Foto: opgravingen bij het Necromanteion

Tip: boek vooraf al een huurauto via Sunweb om de omgeving van Parga te verkennen. Zo ben je flexibel om verschillende plaatsen te bezoeken wanneer jij dat wilt. 

De mooiste stranden van Parga 

In (de buurt van) Parga vind je een aantal prachtige stranden. Ideaal voor een ontspannen dagje zon, zee en waterpret.  

Valtos Beach is een van de grootste en meest populaire stranden van Parga. Dankzij het zachte zand en turkooiskleurige zeewater is het een heerlijke plek om te zwemmen of te genieten van watersporten zoals jetskiën en parasailen. Bovendien zijn er tal van tavernes en strandbars voor een heerlijke lunch of een verfrissend drankje.  

de baai van Valtos Beach in Parga Epirus Griekenland met helderblauw water en huisjes op de berghelling

Foto: het prachtige Valtos Beach

Krioneri Beach ligt voor het centrum van Parga, dus je kunt vanaf je accommodatie zo het strand op. Het is langgerekt met aan de ene zijde kiezels en aan de andere zijde fijn zand. Een perfecte plek voor een afkoelende duik na een dag slenteren door Parga. 

Uitzicht op turkoois blauw water, hagelwit strand en ligbedjes en tropische parasols op Krioneri Beach in Griekenland

Foto: Krioneri Beach

Lichnos Beach ligt op ongeveer 4 kilometer van Parga. Dit schilderachtige strand is omgeven door groene heuvels en bestaat uit grof zand en fijne schelpjes. Tip: huur een kajak of waterfiets en ontdek de nabijgelegen grotten, zoals de grot van Aphrodite. Zeker de moeite waard! 

Sarakiniko Beach Op ongeveer 11 kilometer van Parga ligt het prachtige Sarakiniko Beach. Het strand is bedekt met kleine lichtgekleurde kiezels en wordt omringd door veel groen. Let wel op als je gaat zwemmen, want het water wordt hier relatief snel dieper. Aan en bij het strand zijn leuke tavernes waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten met een prachtig uitzicht op zee. 

turkooiskleurig helder zeewater bij Sarakiniko Beach

Foto: turkooiskleurig water bij Sarakiniko Beach

De beste reistijd voor Parga

Wanneer je Parga het beste kunt bezoeken, verschilt per persoon. Tussen mei en oktober geniet je van warm weer, zonnige dagen en een levendige sfeer. Juli en augustus zijn de warmste en drukste maanden, ideaal voor strandliefhebbers. Wil je graag een rustigere vakantie, dan zijn mei, juni, september en oktober perfect als reistijd, met mildere temperaturen en minder toeristen.  

Ontdek alle bezienswaardigheden in en rondom Parga: boek vandaag nog!

Zie jij jezelf al genieten in Parga? Boek dan vandaag nog een last minute, pak je koffers en ga! Parga is een bestemming vol prachtige stranden en andere bezienswaardigheden die je hart zeker zullen veroveren. Voeg deze verborgen parel toe aan je reisplannen en ontdek een van de mooiste stukjes van Griekenland.

Hi, Ik ben Manon: blogger voor Sunweb en fervent vakantievierder! Het liefst ga ik meerdere keren per jaar, met én zonder man en kids. In mijn blogs laat ik je kennismaken met de meest geweldige vakantiebestemmingen en geef ik je handige tips voor tijdens je trips. Reis je mee?