Door |Geüpdatet op: 09 september, 2024|4.8 min leestijd|

Waarom kiezen tussen skiën en ontspanning als je beide kunt hebben? Ontdek in deze blog vijf luxe wellness resorts die je wintersportvakantie naar een hoger niveau tillen. Van de uitgestrekte Franse Alpen tot charmante Oostenrijkse skiregio’s en het serene Scandinavische winterlandschap—deze bestemmingen bieden de ultieme combinatie van avontuur en rust. Verken verblijven met directe toegang tot de pistes, verwarmde zwembaden, luxe spa’s en gezellige chalets. Ga op wintersport in stijl, met alle luxe en wellness die je nodig hebt!

1. L’Amara – Frankrijk

L’Amara in Avoriaz is de droomplek voor een luxe wintersport in Frankrijk! Gelegen in het bruisende hart van het Portes du Soleil skigebied, heb je direct toegang tot maar liefst 650 kilometer aan prachtig verbonden pistes. Ski van dorp naar dorp, van vallei naar vallei, en zelfs van Frankrijk naar Zwitserland—het avontuur begint direct voor de deur! Dit uitgestrekte gebied biedt eindeloze mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren skiërs.

Het verblijf biedt een luxe ervaring. Na een avontuurlijke dag op de pistes kom je helemaal tot rust in het verwarmde zwembad of de sauna. De stijlvolle appartementen, met hun panoramisch uitzicht, maken het de ideale bestemming voor een romantisch uitje in de bergen.

Perfect voor: Stelletjes die een luxe wintersport combineren met een dosis wellness en pistekilometers.

L’Amara Avoriaz frankrijk hottub bergen luxe wintersport

Foto: of geniet tegen een kleine vergoeding van de jacuzzi met een prachtig uitzicht over de pistes!

2. Chalet Sandy – Frankrijk

Chalet Sandy in Les Deux Alpes is ideaal voor families die luxe en comfort zoeken. Het chalet ligt in een van de grootste skigebieden van de Franse Alpen, met een breed scala aan pistes geschikt voor alle niveaus. Het skigebied biedt volop uitdagingen voor skiërs en snowboarders en staat bekend om de uitstekende sneeuwcondities.

Dit verblijf biedt een ontspannen sfeer, perfect voor gezinnen. Terwijl de kinderen zich uitleven in de speelkamer, kun jij je ontspannen in de sauna of genieten van een rustige avond in je gezellige chalet. Dit luxe chalet in Frankrijk biedt de perfecte balans tussen ontspanning en een huiselijke sfeer. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet?

Perfect voor: Gezinnen die luxe en comfort willen combineren in een knus chalet met volop ontspanningsmogelijkheden.

chalet sandy in frankrijk woonkamer eettafel luxe chalet wintersport

Foto: kijkje in de knusse woonkamer van Chalet Sandy.

3. Vaya Fieberbrunn – Oostenrijk

Klaar voor een luxe ski-ervaring in Oostenrijk? Vaya Fieberbrunn ligt in het prachtige Tirol, vlakbij het populaire Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Met ongeveer 270 kilometer aan skipistes, ski je zo van het ene dorp naar het andere – genoeg om zelfs de meest enthousiaste skiër tevreden te stellen. Variërend van eenvoudige blauwe pistes tot uitdagende zwarte pistes.

Na een intensieve dag op de pistes kun je volledig ontspannen in de uitgebreide wellnessfaciliteiten. Er is een sauna, stoombad en een verwarmd buitenzwembad waar je kunt bijkomen van je avonturen in de bergen. Begin je dag goed met een uitgebreid ontbijt en sluit de avond af met een verfijnd 4-gangen diner. Dit luxe verblijf biedt alles wat je nodig hebt om je spieren te ontspannen en je energie weer op te laden!

Perfect voor: Iedereen die een luxe wintersport in Oostenrijk zoekt met uitgebreide wellnessfaciliteiten en heerlijk eten.

luxe wintersport vaya fieberbrunn tirol oostenrijk zwembad binnenbad relax wellness

Foto: geniet van een verfrissende duik na een avontuurlijke dag op de pistes.

4. Vaya Sölden – Oostenrijk 

Bij Vaya Sölden beleef je een luxe wintersport op zijn best. Dit resort ligt in het bekende Ötztal en biedt directe toegang tot de beroemde Rettenbachgletsjer, waar je kunt genieten van uitdagende pistes op grote hoogte! Zo kunnen gevorderde skiërs genieten van uitdagende pistes, terwijl beginners op de lager gelegen pistes hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Na een dag vol avontuur kun je ontspannen in de luxe wellnessruimte met Finse sauna, infraroodcabine en verwarmd binnenzwembad. En als je denkt dat de dag voorbij is, dan heb je de gezellige lounge met open haard nog niet ontdekt! Ideaal om na te genieten van je dag op de pistes.

Perfect voor: Stelletjes die zowel avontuur als luxe zoeken tijdens hun wintersportvakantie.

vaya hotel solden wellness relax met uitzicht op bergen luxe wintersport oostenrijk

Foto: geniet in alle rust van de prachtige panorama’s.

5. Lodge Hundfjället – Zweden

En om de top 5 in stijl af te ronden: Lodge Hundfjället in Zweden. Dit luxe chalet is de perfecte plek voor een wintersport met een vleugje Scandinavische magie. Gelegen in het immense skigebied Sälen, een van de grootste skiregio’s van Scandinavië, biedt het alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Van skiën en langlaufen tot schaatsen en sneeuwscooteren. Je zult je hier geen moment vervelen. Het gebied is ideaal voor gezinnen en biedt zowel rustige afdalingen als avontuurlijke pistes.

En als je toch even wilt uitrusten, duik dan de houtgestookte sauna’s of buitenbaden in. De luxe lodge zelf biedt een mix van Scandinavische charme en comfort. Deze serene omgeving maakt Lodge Hundfjället de perfecte plek voor een luxe wintersport in een prachtige omgeving.

Perfect voor: Gezinnen en stelletjes die luxe en ontspanning willen combineren in een schitterend winterlandschap.

luxe wintersport lodge zweden zwembad wintersport

Foto: het prachtige binnenzwembad met uitzicht op de besneeuwde omgeving.

Of je nu je vakantie wilt doorbrengen in luxe skioorden in Oostenrijk of op zoek bent naar een wellness resort in Frankrijk, deze vijf resorts bieden de ultieme combinatie van luxe en ontspanning! Wil je nóg meer luxe en exclusieve wintersportervaringen ontdekken? Duik dan in onze Excellent collectie voor een schat aan luxe resorts, of ga all-in met een all inclusive wintersportvakantie en laat jezelf van top tot teen in de watten leggen. Kies je ideale luxe wintersportverblijf en maak je klaar voor een winteravontuur om van te dromen!

Hallo daar! Ik ben Jessica, content marketeer bij Sunweb en een echte reisliefhebber. Of ik nu de pistes in Oostenrijk trotseer als skileraar of geniet van de zon op de Griekse eilanden, ik ben altijd in voor een nieuw avontuur. Reizen is mijn grootste passie, dus pak je koffers en reis met mij mee!