Door |Geüpdatet op: 02 oktober, 2024|3.6 min leestijd|

Wie naar het Canarische Eiland Gran Canaria op vakantie gaat, kiest vaak voor de meer bekendere plaatsen om te verblijven. Zoals het bruisende Playa del Inglés of de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Maar wist je dat Puerto de Mogán ook een perfecte uitvalsbasis is voor jouw (eiland)vakantie? Hieronder lees je wat dit schilderachtige dorpje zo bijzonder maakt.  

Klein Venetië  

Puerto de Mogán bevindt zich aan de zuidwestkust van Gran Canaria op ongeveer 20 kilometer van Las Palmas. Het idyllische dorpje wordt ook wel liefkozend ‘Klein Venetië’ genoemd vanwege de vele bruggetjes en kanalen. Het historische centrum is een doolhof van smalle straatjes met witgekalkte huizen en felgekleurde bloemen aan de balkons. Heerlijk om hier rond te struinen en een kijkje te nemen in de kleine boetieks en ambachtelijke (souvenir)winkels. Aan de kust ligt de jachthaven waar het dorp bekend om staat, vol vissersbootjes, luxe jachten en zeilboten. Hier vind je tal van gezellige barretjes en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke verse visgerechten en tapas met uitzicht op de Atlantische Oceaan.  

een straatje met witte huisjes en bloemen aan de gevels in puerto de mogan

Foto: de witte straatjes in Puerto de Mogán

Het strand van Puerto de Mogán 

Puerto de Mogán is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie, maar in en rondom het dorp is ook genoeg te doen. Zowel jong als oud zal zich hier niet vervelen. Zo is het goudkleurige strand van Playa de Mogán perfect voor een dagje zon, zee en waterpret. Het strand wordt beschut door de haven, waardoor het water meestal kalm is. Het wordt dan ook drukbezocht door gezinnen met kinderen. Er zijn ligbedden en parasols en diverse strandbars en restaurants in de buurt. Wil je een dagje naar een ander strand? Dat kan! Gran Canaria barst namelijk van de prachtige stranden.  

Verken de onderwaterwereld 

Liefhebbers van de onderwaterwereld zitten in Puerto de Mogán helemaal goed. Vanuit de haven kun je namelijk op excursie met de ‘Yellow Shark’, een gele onderzeeër die je meeneemt op een prachtig onderwateravontuur. In 40 minuten zie en leer je alles van/over de vulkanische en rotsachtige onderwaterwereld van Gran Canaria. Een echte must do als je hier bent! Wil je ‘gewoon’ een rondje varen? Dat kan ook. Er worden diverse boottochten aangeboden vanuit de haven, zoals trips naar andere eilanden, zeiltochten en snorkeltochten. Ook zijn er verschillende duikscholen. Kortom: genoeg faciliteiten voor een paar uur (onder)waterpret. 

doorkijkboot in de haven van puerto de mogan

Foto: boek een boottocht en ontdek de onderwaterwereld bij Puerto de Mogán

Huur een auto 

Tip: huur online een auto bij Sunweb om het hele eiland te verkennen. Puerto de Mogán is een ideaal startpunt voor een ontdekkingstocht over Gran Canaria. Rij bijvoorbeeld naar Roque Nublo, een iconische rotsformatie. Of bezoek het charmante bergdorpje Tejeda. Het Canarische eiland barst van de bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. De wegen zijn goed begaanbaar en de reisafstanden zijn kort, ideaal dus voor een dagje op de weg. Vier je hier vakantie in de zomermaanden? Vertrek dan vroeg om zo de hitte wat voor te blijven. En wordt het toch te warm, maak dan een tussenstop op een van de stranden die je onderweg tegenkomt of duik lekker een koel restaurantje in voor een glaasje Sangria met wat tapas.  

Ultiem eilandgevoel 

Waarom Gran Canaria? Dit Spaanse eiland is een perfecte vakantiebestemming als je op zoek bent naar zon, zee, strand, natuur en cultuur. Zowel in de zomer als in de winter is het hier heerlijk vertoeven. Of je nu kiest voor Puerto de Mogán als vertrekpunt voor jouw (dag)trips of liever verblijft in een meer bruisende badplaats zoals Playa del Inglés, het relaxte eilandgevoel ervaar je overal. En dat is gewoon genieten. 

Uitzicht op dakterrassen van hotels en de zee in puerto de mogan

Foto: de baai van Puerto de Mogán

Boek vandaag nog jouw vakantie naar Puerto de Mogán 

Je leest het: Puerto de Mogán biedt eenieder wat wils. Maar dat geldt eigenlijk voor heel Gran Canaria. Ontdek het uitgebreide aanbod van hotels en appartementen op Gran Canaria en laat je inspireren door de mogelijkheden. En kun je nou echt niet meer wachten? Boek dan vandaag nog jouw last minute naar Puerto de Mogán!

Hi, Ik ben Manon: blogger voor Sunweb en fervent vakantievierder! Het liefst ga ik meerdere keren per jaar, met én zonder man en kids. In mijn blogs laat ik je kennismaken met de meest geweldige vakantiebestemmingen en geef ik je handige tips voor tijdens je trips. Reis je mee?