Door |Geüpdatet op: 02 januari, 2024|2.2 min leestijd|

Ben je klaar om de pistes af te racen? Dan is het tijd om te ontdekken wanneer je het beste kunt boeken! Bij Sunweb helpen we je graag op weg. Ontdek tips voor de beste deals en maximale korting voor je volgende wintersportvakantie.

Vroegboeken

Veel mensen plannen hun skivakantie ruim van tevoren, en dat is niet zonder reden. Vroegboek deals voor wintersport bieden je niet alleen de beste prijs, maar ook de meeste keuze in je favoriete verblijf en skigebied. Als je er vroeg bij bent, heb je meer opties voor hotels, vluchten en skischolen. Bovendien profiteer je van aantrekkelijke kortingen. Als je liever sneeuwzekerheid hebt, kan last minute boeken voor jou een goede optie zijn.

Het beste moment om je skivakantie te boeken

Weet je al waar je naartoe wilt? Boek dan vroeg, bij voorkeur vóór de zomer. Een kleine tip van ons: als je er zeker van wilt zijn dat je een plekje hebt in jouw favoriete verblijf, maak dan gebruik van onze alert service.  Zo ben je direct op de hoogte wanneer jouw favoriete verblijf beschikbaar is. Vooral populaire chalets zijn snel volgeboekt, zeker als je met een grote groep reist. Houd rekening met het seizoen en de prijzen: tijdens schoolvakanties en feestdagen liggen de prijzen vaak hoger. Ook hier geldt: wees er vroeg bij! Dit zijn namelijk de populairste weken van het seizoen. Flexibiliteit in reisdata en bestemming kan je helpen om de beste deals te vinden. Buiten het hoogseizoen kun je vaak profiteren van lagere prijzen, zodat je meer overhoudt voor die heerlijke warme chocomel bij de lunch!

hintertuxer gletscher zillertal oostenrijk
Foto: de sneeuwzekere Hintertuxer Gletscher, waar het hele jaar door geskied kan worden.

Last minute boeken

Benieuwd of last minute boeken de moeite waard is? Als je niet gebonden bent aan een specifieke datum, is last minute boeken interessant. Zeker als je kijkt naar de prijs. Dit is ideaal voor wie op optimale sneeuwcondities wacht voordat hij boekt. Profiteer van de beschikbare mogelijkheden en overweeg zorgvuldig of last minute boeken past bij jouw behoeften. Geniet van voordelige aanbiedingen en houd meer geld over voor de après-ski. Dat wordt dubbel feest! Bekijk hier alvast onze tips voor de beste après-ski gebieden.

Kortom, bij het plannen van je wintersport is timing van groot belang. Of je nu kiest voor vroegboeken of last minute boekt, het is belangrijk om te kijken wat het beste bij jouw voorkeuren past. Om je alvast een beetje op weg te helpen, vind je hier onze top 5 beste skigebieden van Oostenrijk. Wacht niet langer en boek nu je wintersport voor een onvergetelijke tijd op de pistes!

Hallo daar! Ik ben Jessica, content marketeer bij Sunweb en een echte reisliefhebber. Of ik nu de pistes in Oostenrijk trotseer als skileraar of geniet van de zon op de Griekse eilanden, ik ben altijd in voor een nieuw avontuur. Reizen is mijn grootste passie, dus pak je koffers en reis met mij mee!