Door |Geüpdatet op: 03 maart, 2024|3.4 min leestijd|

Droom je van een wintersportvakantie in de Oostenrijkse Alpen, zonder veel geld uit te geven? Geen zorgen, Oostenrijk heeft genoeg mogelijkheden! Ontdek de beste tips voor een budgetvriendelijke vakantie en goedkope skigebieden in Oostenrijk.

Wat kost een voordelige skivakantie?

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige wintersportvakantie moet je denken aan zo’n €400 tot €650 per persoon voor een week, inclusief verblijf en skipas. Een skivakantie naar Oostenrijk kan sterk in prijs verschillen en is geheel afhankelijk van je wensen. Om nog meer te besparen is het handig om te weten wanneer je het beste op skivakantie kunt gaan. Vermijd het hoogseizoen: januari en maart zijn vaak voordeliger dan de kerst- en voorjaarsvakantie. Door vroeg te boeken, last minute deals te scoren of te profiteren van speciale acties zoals Black Friday, kun je flinke kortingen krijgen. Bekijk bijvoorbeeld de aanbiedingen voor meer mogelijkheden om te besparen. Zo heb je meer geld over voor die extra ronde glühwein, om je dansmoves wat soepeler te maken!

Goedkope skigebieden in Oostenrijk

Kleine, minder bekende skigebieden hebben doorgaans vergelijkbare pistes en faciliteiten als grote, populaire gebieden, maar voor minder geld. Wintersport draait tenslotte om skiën, sneeuw en genieten van elkaars gezelschap! Als je op zoek bent naar een betaalbaar skigebied in Oostenrijk, zijn er verschillende opties. Zo staat Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding met diverse pistes en moderne liften. Zoek jij een bestemming voor beginners en gezinnen? Kies dan voor Hochkössen. Ook is de Wildkogel Arena een goede optie, met rustige pistes en een gemoedelijke sfeer. Hier betaal je een stuk minder voor je verblijf dan bij grote skigebieden. Of kies voor het dorpje Maurach aan de Achensee, hier vind je zowel goedkoop verblijf als betaalbare restaurants. Ook in Diedamskopf en Werfenweng zijn betaalbare opties beschikbaar.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Foto: het dorpje Wildschönau in Oostenrijk.

Goedkope verblijfsmogelijkheden

Over het algemeen zijn appartementen en chalets de meest voordelige keuze. Zo kun je zelf koken in plaats van elke dag uit eten te gaan. Een mooie kans om je kookkunsten te verbeteren! Ook verblijf op basis van logies kan een optie zijn, omdat het vaak lagere kosten met zich meebrengt dan een hotel. Een handige tip: zoek naar een verblijf in de dorpen net buiten het skigebied, deze zijn vaak goedkoper. Neem de skibus van je verblijf naar de pistes. Hier kun je dan ook gratis gebruik van maken met je skipas!

Skibus in de oostenrijkse alpen bergen

Foto: skibus in de Oostenrijkse Alpen.

Hoe bespaar je op skilessen en je skipas?

Skipassen kunnen vaak een grote uitgave zijn tijdens je wintersportvakantie. Bij Sunweb ben je echter voordeliger uit, gezien je altijd een verblijf inclusief skipas boekt. Daarnaast kun je voordelig verschillende extra’s zoals: skilessen, skipassen en materiaal bijboeken via Mijn Sunweb. Doe dit ruim van tevoren om extra te besparen en er zeker van te zijn dat de gewenste opties beschikbaar zijn. Kleine tip als je naar skilessen op zoek bent: zoek naar groepslessen, omdat deze meestal een stuk goedkoper zijn dan privélessen. En zorg dat je goed voorbereid bent met de juiste uitrusting, bekijk onze paklijst zodat je niks vergeet tijdens je wintersport!

Goedkoop reizen en vervoer

De voordeligste manier om op je wintersportbestemming te komen is met de auto, vooral al je de kosten deelt met vrienden of familie. Op deze manier kun je veel meenemen en betaal je geen bagagekosten. Een andere betaalbare optie is reizen met de bus. Er nog niet helemaal uit welk vervoersmiddel het beste bij jou past? Bekijk dan onze blog: wintersport vervoer vergelijken.

Goedkoop vervoer auto oostenrijk

Foto: over het algemeen is het goedkoper om met de auto naar je wintersportbestemming te gaan.

Kortom, een goedkope wintersportvakantie is zeker haalbaar als je slim plant en keuzes maakt die je portemonnee sparen. Bij Sunweb boek je altijd een verblijf inclusief skipas, waardoor je gegarandeerd voordeliger uit bent. Met deze tips geniet je optimaal van de prachtige Oostenrijkse Alpen, zonder je zorgen te maken over je budget. Veel plezier op de piste! 

Hallo daar! Ik ben Jessica, content marketeer bij Sunweb en een echte reisliefhebber. Of ik nu de pistes in Oostenrijk trotseer als skileraar of geniet van de zon op de Griekse eilanden, ik ben altijd in voor een nieuw avontuur. Reizen is mijn grootste passie, dus pak je koffers en reis met mij mee!