Nijlcruise 15 dagen
Houd je er van om cultuur te snuiven tijdens de vakantie? Dan is de 15-daagse Nijlcruise een waanzinnige ervaring. In een week tijd vaar je over de langste rivier ter wereld en kom je langs de beroemde highlights uit de eeuwenoude geschiedenis van Egypte. Laat je betoveren en vertrek met een koffer vol mooie verhalen weer naar huis. Wil je graag nog langer blijven? Een strandverlenging is mogelijk door dit telefonisch bij te boeken via ons call center. Mogelijk in elk gewenst hotel.
Dag 1 (zaterdag): Aankomst in Hurghada
Na een vlucht van ongeveer 5 uur kom je aan in Hurghada. Vanaf hier word je naar het hotel gebracht waar je kunt aanschuiven voor een diner.
Dag 2 (zondag): Vrije tijd in Hurghada
Vandaag heb je zelf de tijd om de stad Hurghada te ontdekken. Ga naar het strand, bezoek het oude deel van Hurghada, maak kennis met de lokale keuken of kom even lekker tot rust bij het hotel.
Dag 3 (maandag): Luxor
Ontbijt in het hotel, vervolgens met de bus naar Luxor om aan boord te gaan van de M/S Radamis II cruise (7 nachten). Na het inchecken lunch aan boord en vervolgens bezoek aan de oostelijke oever van Luxor, de Karnak-tempel en Luxor Tempels. Vervolgens terug naar de cruise voor het diner en overnachting aan boord van de cruise in Luxor.
Dag 4 (dinsdag): Esna
Ontbijt aan boord van de cruise en vervolgens een bezoek aan de westelijke oever van Luxor, inclusief een bezoek aan de vallei der koningen, de tempel van koningin Hatshepsut en de twee kolossen van Memnon. Erna met de cruise naar Esna, met lunch tijdens het varen. Na aankomst is Esna een oversteek via de Esna-sluis en overnachting aan boord van de cruise in Edfu.
Dag 5 (woensdag): Edfu tempel en Luxor
Ontbijt aan boord van de cruise. Vervolgens verder met een bezoek aan de Edfu-tempel. Lunch en diner aan boord van de cruise en overnachting aan boord in Aswan.
Dag 6 (donderdag): Abu Simbel
Ontbijt aan boord van de cruise en in de vroege ochtend vertrek voor een excursie naar Abu Simbel (optioneel en niet inbegrepen in het excursiepakket). Vervolgens en bezoek aan de onvoltooide Obelisk & de hoge dam. Lunch aan boord en in de middag de mogelijkheid tot het maken van een felucca zeitoch op de Nijl. Na terugkomst op de cruise, diner en overnachting aan boord van de cruise in Aswan.
Dag 7 (vrijdag): Philae tempel en Komobo tempel
Ontbijt aan boord van de cruise. Vervolgens verder met een bezoek aan de Philae-tempel en varen naar Kom Ombo. Bezoek aan de Kom Ombo-tempel en varen naar Edfu en overnachting in Edfu.
Dag 8 (zaterdag): Edfu - Luxor
Je vaart vandaag van het plaatsje Edfu naar Luxor waar je overnacht.
Dag 9 (zondag): Luxor
Ook deze dag word je weer verrast door een heerlijk ontbijt, lunch en diner op de boot. Vandaag blijf je in Luxor.
Dag 10 (maandag): Laatste dag op de boot
Vandaag is het tijd om de boot te verlaten. Je ontbijt op de boot en daarna word je opgehaald. Je gaat van Luxor weer terug naar Hurghada. In Hurgada blijf je 5 nachten dit is inclusief diner.
Dag 11 (dinsdag): Hurghada
Vandaag heb je vrije tijd om zelf de stad te ontdekken. Diner en overnachting in Hurghada.
Dag 12 (woensdag): Hurghada
Vandaag heb je vrije tijd om zelf de stad te ontdekken. Diner en overnachting in Hurghada.
Dag 13 (donderdag): Hurghada
Vandaag heb je vrije tijd om zelf de stad te ontdekken. Diner en overnachting in Hurghada.
Dag 14 (vrijdag): Hurghada
Vandaag heb je vrije tijd om zelf de stad te ontdekken. Diner en overnachting in Hurghada.
Dag 15 (zaterdag): Terug naar huis
Het is helaas de laatste dag van de cruise. Je vertrekt van Hurghada naar het vliegveld en vliegt weer terug naar Brussel. Toch liever wat langer blijven? Dat kan! Je kunt je reis verlengen met een verblijf in een hotel naar keuze. Neem hiervoor contact op met ons call center.
Er is ook een mogelijkheid tot een 8-daagse Nijlcruise. Deze vind je hier.
Kamertypes
Handige informatie
Wat gasten vinden:
Omgeving
Praktische informatie
Vlucht informatie
De vliegreis
Je vliegt naar Hurghada. Deze vlucht duurt ongeveer 5 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.
Informatie over Egypte
Hoofdstad:
De hoofdstad van Egypte is Cairo.
Taal:
De officiële taal is Arabisch. In de toeristische gebieden kun je terecht in het Engels en/of in het Frans.
Tijd:
Er is +1 uur tijdsverschil tussen Nederland en Egypte.
Alleen tussen de laatste zondag van maart en de laatste vrijdag van april, en tussen de laatste vrijdag en zondag van oktober is er geen tijdsverschil.
Religie:
95% van de Egyptische bevolking is islamitisch. De Islam speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Egyptenaren. Tijdens je verblijf in de resorts zul je weinig meekrijgen van de gewoontes en tradities. Maak je tijdens de vakantie een uitstapje naar Luxor of Caïro, dan raden wij aan rekening te houden met gepaste kleding. Let er op dat uw schouders en kniën bedekt zijn met kleding.
Ramadan
In Egypte speelt de Ramadan een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. De Ramadan zal in 2025 plaatsvinden van 28 februari t/m 29 maart, maar de exacte datum kan nog wijzigen (afhankelijk van de stand van de maan).
Visum:
Een visum is verplicht wanneer je op vakantie gaat naar Hurghada en Marsa Alam. Je kunt op verschillende manieren een visum aanschaffen:
1.Direct bij het maken van de boeking of via het contact center van Sunweb. Je ontvangt een voucher bij de reisbescheiden die bij aankomst op de luchthaven in Egypte wordt overhandigd aan de plaatselijke Sunweb vertegenwoordiger. Dit kost €31,-.
2.Via het bankloket op de luchthaven (kosten ca. USD 27+ belasting. Deze prijs kan gewijzigd worden door de autoriteiten). De wachttijden kunnen hier oplopen. Het is aanbevolen contant geld bij je te hebben.
De snelheid van de transfer wordt bevorderd als het visum al van te voren is aangeschaft. Je hebt eveneens geen last meer van schommelende wisselkoersen en hoeft geen contant geld op zak te hebben tijdens het reizen. De prijs is inclusief de service die verstrekt wordt zodat alles netjes voor jou geregeld wordt zowel online als op de luchthaven. De prijzen bij de lokale visa verstrekkers kunnen variëren met onze prijs. Hier hebben wij geen zicht op daar de koers kan fluctueren.
In het vliegtuig wordt er een ‘landingskaart’ uitgedeeld om in te vullen voor het passeren bij de douane. Dit staat los van het visum.
- Dit type visum is geldig gedurende 30 dagen, te beginnen vanaf de dag van aankomst.
- Wanneer je 30 dagen of langer in Egypte wilt verblijven, zal het visum aangevraagd moeten worden bij de ambassade van Egypte.
- Beschik je niet over de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan verwijzen wij je graag naar je ambassade of consulaat voor meer informatie.
Let op: Voor degene met een Belgische nationaliteit die met ID-kaart reizen, gaat het net even wat anders. Bij binnenkomst krijg je een kaart die ingevuld moet worden en waar je een pasfoto aan toe moet voegen. Zodra je de kaart niet invult en geen pasfoto hebt, kom je Egypte niet in.
Reisdocumenten:
Het niet is toegestaan om als Nederlander met een Europese identiteitskaart naar Egypte te reizen. Reizigers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. Het paspoort dient minimaal 6 maanden na terugkomst nog geldig te zijn. Je dient ook in bezit te zijn van een visum, deze kun je bij aankomst in Egypte kopen op het vliegveld. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.
Indien je de Belgische nationaliteit hebt en met een Europese identiteitskaart naar Egypte reist via Nederland, dien je twee pasfoto’s mee te nemen. Egypte eist een minimale geldigheid van 6 maanden te rekenen van datum van inreis.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Valuta:
De officiële munteenheid is de Egyptische Pond, bestaande uit 100 Piaster. Er zijn bankbiljetten van 25 en 50 piaster en van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 pond. Munten zijn er van 20 en 25 piaster en van 1 Egyptische Pond. Ook de US dollar en de euro worden op veel plaatsen als (onofficieel) betaalmiddel geaccepteerd. Geld en travellercheques ($ of €) kun je wisselen bij een aantal hotels en bij de banken. De bekende creditcards worden algemeen geaccepteerd, maar moeten nog wel minstens 2 maanden geldig zijn. Wij raden aan contante dollars en/of genoeg euro's mee te nemen, zodat je de eerste dag(en) zonder problemen door komt. Dit is vooral handig voor je visum en als je excursies wilt boeken. Wissel de laatste paar dagen niet te veel geld, want de ponden zijn moeilijk terug te wisselen en hebben een ongunstige koers. Pinautomaten zijn in Egypte wel aanwezig, maar kunnen regelmatig buiten gebruik zijn. Zorg wel dat je je pinpas omzet naar "buiten Europa" anders kan je je pinpas niet gebruiken.
Reisleiding
In Egypte is er een internationaal team aanwezig. Je wordt op de bestemming door een van onze Nederlandstalige gidsen ontvangen.
Gezondheid:
Alle hotels beschikken over een dokter. Deze is 24 uur per dag oproepbaar en houdt ook vaak een spreekuur in het hotel. De apotheken zijn ook 24 uur per dag geopend en deze herken je aan het woord ‘pharmacy’. Mocht je last krijgen van diarree, gebruik dan niet de medicijnen van thuis, zoals Norit of Immodium, maar haal ter plaatse Antinal. Dat werkt snel en effectief.
Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.
Let op:
Door de sterk wisselende dollarkoers hebben wij de prijs voor het visum in dollars gepubliceerd, maar ter plaatse kun je het visum gewoon in euro's betalen. Mocht je een excursie willen boeken, neem hier dan ook genoeg euro's voor mee. Wegens de hoge koers is het beter om dit met euro's te betalen.
Telefoneren:
Je kunt met je mobiele telefoon telefoneren in Egypte. Wij adviseren om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden verrekend. Informeer voorafgaand uw vakantie hierover bij uw provider. Wilt u gebruikmaken van het internet via je telefoon? Wij raden aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland uw dataroaming uit.
Alarmnummer:
Het alarmnummer in Egypte voor de politie is 122. Het nummer van de brandweer is 180 en indien je een ambulance nodig heeft, bel je 123.
Bagage:
Neem je afwijkende bagage mee, dan kun je dit aangeven tijdens de online boeking. Geef je dit direct door, dan word er na de boeking contact met je opgenomen door een medewerker van het Contact Center. De medewerker neemt de procedure met je door.
Hieronder vind je een kleine opsomming van afwijkende bagage die je kunt meenemen:
• Duikuitrusting
• Fiets
• Golfuitrusting
• Kite, waveboard of wakeboard
• Muziekinstrumenten
• Surfplank
• Visuitrusting
Wanneer je bijzondere bagage meeneemt, dan is het ook noodzakelijk dat je dit aan ons doorgeeft. Wij melden jouw bijzondere bagage dan voor je aan voor de transfer.
Voor vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kun je contact met ons opnemen voor meer informatie. Houd er rekening mee dat jouw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. Duikbagage meenemen is gratis in de normale transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je.
Let op: het gebruik van een drone is in Egypte ten strengste verboden en kan dus niet meegenomen worden. Indien je dit wel doet, moet de drone achtergelaten worden op de luchthaven.
Eten & drinken:
In de Egyptische keuken komen diverse keukens samen. Zowel invloeden van de Perzische, Griekse, Franse, Turkse en Italiaanse keuken zijn terug te vinden in de Egyptische gerechten. In Egypte kom je veel falafel tegen, een gerecht gemaakt van kikkererwten geserveerd in een pita broodje. Heerlijk met een yoghurt/knoflooksausje. Daarnaast staat linzensoep met regelmaat op de menukaart. Verder zijn Egyptenaren echte zoetekauwen. Zo drinken ze mierzoete thee en koffie. Na de maaltijd of tijdens een ontspannen avond roken ze een sisha, een waterpijp.
Vaak worden in de restaurants van de hotels/appartementen gerechten veelal in buffetvorm geserveerd en hebben ze een internationaal karakter.
Het water in Egypte is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij het hotel/appartement flessen water kopen. Let er op dat de flessen zijn gebotteld.
Het vlees in Egypte is halal.
Fooien:
Het is in Egypte de gewoonte om in bars en restaurants tussen 10% en 15% fooi te geven.
Openingstijden:
De winkels en banken in Egypte zijn over het algemeen geopend van zondag t/m donderdag. In de toeristische centra zijn winkels vaak alle dagen in de week geopend tot ongeveer 22.00 uur. Dit zijn geen vastgestelde tijden, het kan dus voorkomen dat winkels eerder of later sluiten. Tijdens de ramadan periode is het mogelijk dat winkels en banken andere openingstijden aanhouden.
Feestdagen:
In Egypte vinden de volgende feestdagen plaats:
- 7 januari Koptisch kerstfeest (wordt alleen gevierd door de Koptische bevolking)
- 25 april Sinaï Bevrijdingsdag
- 1 mei Dag van de Arbeid
- Ramadan (verschilt jaarlijks in data)
- 18 juni Dag van de ontruiming van het Suezkanaal
- 23 juli Dag van de Revolutie
- 30 juli tot en met 3 augustus Offerfeest
- 6 oktober Dag van de Strijdkrachten
- 24 oktober Suezdag
- 23 december Dag van de overwinning
vanaf prijs p.p.
€
vanaf prijs p.p.
€