Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Vakanties
  2. Zonvakanties
  3. Tunesië
Tunesië

Vakantie Tunesië

Algemene informatie

Denk je bij Tunesië aan een grote zandvlakte? Dit is alles behalve waar! Naast de Sahara zijn er prachtige badplaatsen, waar je van een heerlijke vakantie geniet. Tijdens je vakantie in Tunesië verblijf je in prachtige hotels aan witte zandstranden omringd door palmbomen. Kies je voor een verblijf in het charmante Sousse, met zijn wit met blauw geverfde huizen, de gezellige haven bij Port el Kantaoui of ga je liever naar het modernere Hammamet. Natuurlijk kan je ook kiezen voor de oude havenstad Monastir of het vissersplaatsje Mahdia? Misschien past Sousse juist wel bij je, waar cultuur en vermaak hand in hand gaan. Sunweb biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de mogelijkheden in dit veelzijdige land. Of je nu alleen op vakantie gaat om te ontspannen of om de cultuur en geschiedenis op te snuiven, er is voor iedereen iets te beleven.

Zon, zee en strand

Tunesië staat natuurlijk bekend om zijn mooie uitgerekte stranden. De gehele kustlijn is zo'n 1148 kilometer lang en loopt langs talloze plekken. Houd je van drukte en gezelligheid? Dan is het strand van Hammamet iets voor jou. Dit strand is het bekendste en drukbezochte strand van Tunesië en bevindt zich in de Golf van Hammamet. Ook Sousse is populair onder de Tunesische bevolking en vakantiegangers. Deze badplaats staat bekend om zijn mooie, hagelwitte zandstranden. Het water is hier helder en heeft een prachtige kleur blauw. Zoek jij een iets rustiger plekje om van de zon te genieten? Monastir is een kleine, rustige badplaats gelegen op een kleine landtong in het oosten van Tunesië op zo'n 20 kilometer afstand van Sousse. Deze badplaats staat vooral bekend om zijn steile zandsteenwanden en geleidelijk aflopende stranden en is daarom zeer geschikt voor kinderen. Neem een duik in de zee en laat je verwonderen door de onderwaterwereld.

Een cultureel uitstapje naar Sousse

Maak een cultureel uitstapje naar Sousse! Deze plaats staat niet alleen bekend om zijn mooie stranden, maar ook om zijn cultuur. Het culturele hoogtepunt van Sousse is de medina. Deze oude Arabische stad is omringd met een oude stadsmuur. In de oude stad vind je allerlei kleine straatjes vol met kleine winkeltjes, bazaars en bezienswaardigheden. Bezoek de prachtige oude Ribat die is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO, de Kasba en de grote moskee. Een bezoek aan Sousse is niet compleet zonder het kopen van een flesje olijfolie, het exportproduct van Sousse. Ook selecteerden we  een aantal mooie hotels voor je met heerlijke faciliteiten.

De haven van Port el Kantaoui

Bezoek ook Port el Kantaoui. In deze kleine havenplaats waan je je even in een andere wereld. Overal zie je mooie boten en er bevinden zich veel gezellige terrasjes op de kade. Struin langs de kleine boetiekjes op de boulevard of ga shoppen in een van de grote warenhuizen. Ook voor de actieve vakantiegangers is er genoeg te beleven in Port el Kantaoui. Van pretpark tot aan een golfbaan, voor iedereen is er wat te doen.

Struin door de oude straten van Tunis

Wanneer je in Tunesië op vakantie bent, kan een bezoek aan Tunis niet ontbreken. De hoofdstad van Tunesië staat vooral bekend om zijn prachtige medina. Evenals de medina van Sousse staat de medina van Tunis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De medina bevindt zich in het oude gedeelte van de stad waar zich veel kleine en smalle straatjes bevinden. Loop over Avenue Habib Bourguiba en maak een foto met de grote ‘I love Tunis’ letters. Loop ook langs de Bab el Bhar, de oude poort die vroeger diende als grens tussen de Franse en Arabische delen van Tunis. Houd je van historie en cultuur? Dan heeft Tunis je genoeg te bieden!

 





Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
15ºC
19ºC
19ºC
22ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
25ºC
19ºC
15ºC
Min.
6ºC
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
18ºC
22ºC
22ºC
19ºC
16ºC
11ºC
9ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Tunesië is Tunis.

Taal:
De officiële taal is Arabisch. Maar met Engels, Frans of Duits kun je vaak ook terecht.

Tijd:
In Tunesië is het in de zomer 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintermaanden is er geen tijdsverschil met Nederland

Religie:
De officiële religie in Tunesië is de Islam. Ca. 96% van de bevolking is moslim. De Islam speelt een grote rol in het leven van de Tunesiërs. De geschreven normen en waarden uit de koran streven zij na. Daarbij zijn familie en tradities belangrijk voor de Tunesiërs. Houdt tijdens jouw vakantie bij bezoeken aan religieuze gebouwen, zoals een moskee, rekening met kleding. Hierbij denkend aan bijvoorbeeld bedekte schouders en kniën. Dit uit respect voor het geloof.

Ramadan
In Tunesië speelt de Ramadan een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. Ramadan 2025 zal van 28 februari t/m 29 maart zijn, maar de exacte datum kan nog wijzigen (afhankelijk van de stand van de maan).


Valuta:
De officiële munteenheid is de Dinar. De koers van de Dinar bedraagt circa € 0,50 per 1 Dinar. De in- en uitvoer van Dinars (TD) is verboden. Je kunt Euro's wisselen bij aankomst op het vliegveld, bij banken en in de hotels. Ook kan men overal in Tunesië pinnen, dit geldt tevens voor de meeste vliegvelden. Niet in alle hotels is het mogelijk om te pinnen. Geld en travellercheques kun je wisselen bij een aantal hotels en bij de banken. De bekende creditcards worden algemeen geaccepteerd.
Tip:
Check voor je vakantie of je je betaalpas kunt gebruiken buiten Europa en activeer deze indien nodig.

Op vertoon van de wisselbonnen kan men overgebleven dinars bij een bank op het vliegveld terugwisselen. Je mag maximaal 30% van de wisselbonnen in Euro's terugwisselen, met een maximum van 100 dinars. Het is daarom verstandig om de wisselbonnen goed te bewaren.

Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

Voltage:
Het voltage in Tunesië is over het algemeen 110 volt en 240 volt/60Hz, adapters, verloop- en universeelstekkers kun je het beste vanuit Nederland meenemen.

Reisdocumenten:
Om naar Tunesië te vliegen heb je een paspoort nodig. Meer informatie vind je op de website van het
ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijkt je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
In Tunesië kun je met jouw mobiele telefoon telefoneren. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden verrekend. Informeer voorafgaand jouw vakantie hierover bij jouw provider. Wil je gebruik maken van het internet via jouw telefoon? Wij raden je aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland jouw dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer van de politie is 197. Voor de brandweer bel je 198 en het alarmnummer van de ambulance in Tunesië is 190.

Eten & drinken:
De Tunsische keuken heeft een Mediterraans karakter. Bekende gerechten zijn couscous met kip of groenten en brik, een gerecht bestaande uit bladerdeeg en ei. Tajine is tevens een populair gerecht, bereid in de oven met vlees of vis en groenten. Voor wie van pittig houdt, kan met harissa de maaltijd meer spicy maken.

Het water is in Tunesië niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Het beste kun je flessen water in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement kopen. Let er op dat de flessen water zijn gebotteld.

Fooien:
Het is in Tunesië de gewoonte om een fooi van ongeveer 10% te geven. In restaurants is de fooi veelal bij de prijs inbegrepen.

Openingstijden:
De winkels in Tunesië zijn meestal geopend van 09.00-20.00 uur. De winkels in de souks zijn op vrijdag- en zondagmiddag gesloten.

Feestdagen:
Van april t/m oktober vinden de volgende feestdagen plaats:

  • 9 april Dag van de Martelaren
  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • 28 februari tot en met 29 maart Ramadan
  • 25 juli Dat van de Republiek
  • 13 augustus Nationale Vrouwendag
  • 3 september Herdenkingsdag
  • 15 oktober Dag van de Evacuatie


Hostess-service
Je wordt ontvangen door een lokale vertegenwoordiger.

Let op:

Indien je niet woonachtig bent in het land van vertrek, kun je mogelijk geweigerd worden in het hotel.